De eerste Diesel collectie onder het toeziend oog van Glenn Martens

in

Glenn Martens, die een paar maanden geleden werd benoemd tot de nieuwe creatief directeur van Diesel, vindt het Italiaanse merk opnieuw uit met zijn smaak voor hybriditeit en sublimeert tegelijkertijd het denim erfgoed. Ontdek de volledige Diesel lente/zomer 2022-collectie, onthuld tijdens de Milan Fashion Week, in een korte film.

Aan het hoofd van de creatie van Y/Project sinds 2013, heeft het talent van de Belg Glenn Martens ook het label van Renzo Rosso aangetrokken, Diesel, opgericht in 1978. Het doel? Het imago van een merk dat aan kracht verliest nieuw leven inblazen en een frisse wind laten waaien door het creatieve proces. In oktober 2020 nam Glenn Martens de uitdaging aan, nadat hij al met Diesel had samengewerkt aan het Red Tag Project. Als ontwerper die beschouwd wordt als een enorm talent om op de voet te volgen, wreef de Milan Fashion Week zich in de handen bij het idee om dit nieuwe avontuur te ontdekken. En ze werden niet teleurgesteld. De korte film, geregisseerd in samenwerking met de Londense kunstenaar en regisseur Frank Lebon en met originele muziek van Leon Vynehall, volgt de reis van een heldin die doet denken aan Leeloo, de heldin uit de film The Fifth Element van Luc Besson, door vier verschillende universums.

This image has an empty alt attribute; its file name is 00006-Diesel-SS22-credit-brand.jpeg

Een feestelijke, nachtelijke sfeer, een tocht door een drukke straat, een parade uit een lift die aan een kantoor doet denken, en een focus op een conceptuele wereld die aan de planeet Mars doet denken. Elk hoofdstuk presenteert stukken die trouw zijn aan het Glenn Martens DNA: asymmetrie wordt uitgenodigd op rokken of lasergesneden tops, terwijl 5-pocket denim broeken worden uitgebreid tot puntige pumps of Santiags. En terwijl denim vaak bekritiseerd wordt om zijn impact op het milieu, is de lancering van Diesel Library een duurzame oplossing. Op de agenda? Een permanente lijn met gerecycleerde vezels, chroomvrije looierij en waterbesparende behandelingen. Kortom, Glenn Martens was de juiste keuze voor Diesel en we kunnen niet wachten om deze zeer gewilde stukken op de markt te zien.

Stephen Galloway, posturale coach en mode eminence grise

Gossip Girl keert terug met een spannende reboot