Gossip Girl keert terug met een spannende reboot

in

Na een afwezigheid van acht jaar is de cultserie Gossip Girl terug met een reboot! Een nieuwe versie met een compleet nieuwe cast en een bijgewerkt script.

Eind jaren 2000 volgden we in Gossip Girl met veel plezier de avonturen van Serena Van Der Woodsen, Blair Waldorf, Chuck Bass en alle gouden jongeren van Manhattan. Fans zullen blij zijn om te horen dat een reboot van de cult-serie zal worden uitgezonden op HBO Max op 8 juli. Het probleem met reboots is dat we nostalgische herinneringen hebben aan de originele versie. Dus wat kunnen we verwachten van deze nieuwe versie? Een paar dagen voor de eerste aflevering hebben we al wat antwoorden.

Laten we beginnen met wat er niet verandert. Aan het roer van Gossip Girl 2021 staan Josh Schwartz en Stephanie Savage, de bedenkers van de serie, en Joshua Safran, die al producer en schrijver was van de originele serie. We mogen dus hopen dat de geest hetzelfde zal blijven. Net als in het origineel zullen de protagonisten zich ontwikkelen in de prestigieuze openbare scholen Constance Billard, voor de meisjes, en St Jude, voor de jongens, in de Upper East Side, in Manhattan (New York).

Laten we eens kijken wat er verandert in deze nieuwe versie. Allereerst is het plot herwerkt om beter aan te sluiten bij de realiteit van die tijd. Josh Schwartz geeft enkele aanwijzingen: “We hebben niet echt het gevoel dat een groep volwassenen die gecontroleerd wordt door Gossip Girl veel zin zou hebben. Dus dachten we dat het interessant zou zijn voor ons om allemaal Gossip Girl te zijn op onze eigen manier, om in te haken op onze eigen staat van social media-monitoring, terwijl we ook benadrukken hoe dat zich heeft ontwikkeld.”

This image has an empty alt attribute; its file name is Gossip-Girl-le-reboot-l-identite-des-personnages-devoilee-en-images-1024x715.jpg
Gossip Girl (2021): beschikbaar op 8 juli op HBO Max

De tweede grote verandering is de casting. Het plot speelt zich acht jaar na het einde van de originele serie af en we zullen een hele nieuwe generatie leerlingen van de openbare school volgen. Emily Alyn Lind (die de hoofdrol speelde in Revenge), Thomas Doherty (Legacies) en Whitney Peak (The New Adventures of Sabrina) zullen deel uitmaken van deze nieuwe cast, die personages uit de minderheden en LGBTQIA+ gemeenschappen zou moeten bevatten.

De eerste Diesel collectie onder het toeziend oog van Glenn Martens

Zendaya brengt hulde aan Beyoncé in een jurk van Versace uit 2003