3×3 basketbal wat u moet weten over deze nieuwe Olympische discipline

in

Hier is alles wat je moet weten over deze discipline, die net is verschenen op de Olympische Spelen van 2021.

3×3 basketbal, een variatie op basketbal dat in 5-tegen-5 wordt gespeeld, heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen op het internationale toneel. Hoewel het, zoals de naam al doet vermoeden, gespeeld wordt met slechts drie atleten per team (en een vervanger op de bank die voortdurend rouleert), verschillen de regels ook aanzienlijk van het traditionele basketbal. Allereerst is de duur van de wedstrijden vastgesteld op 10 minuten. Vergeet half-time, kwart-time of time-outs tussen de punten, zelfs nadat een basket is gescoord: 3×3 basketbal is extreem intens en vereist zeer veelzijdige spelers. Zowel aanvallende als verdedigende technieken worden voortdurend op de proef gesteld en fouten (die altijd als collectief en niet als persoonlijk worden beschouwd) kunnen zeer kostbaar zijn.

Bovendien vinden de wedstrijden plaats op een half-court buiten (15 meter breed en 11 meter lang) met slechts één basket. Om een wedstrijd te winnen? Het team moet ofwel als eerste 21 punten scoren ofwel aan het einde van de wedstrijd de meeste punten hebben gescoord. Wat de punten betreft, zijn manden die binnen de boog worden gescoord één punt waard, terwijl manden die buiten de boog worden gescoord twee punten waard zijn. Een ander verschil met traditioneel basketbal is dat de spelers slechts 12 seconden balbezit hebben (tegenover 24 seconden in 5×5) om te schieten en te scoren. Het laatste grote verschil? Coaches hebben niet het recht om zich met het spel te bemoeien. Zij worden gedwongen op de tribune te blijven en de spelers het spel te laten bepalen.

We hebben een weekend in Amsterdam doorgebracht

Hier is hoe je de Air Jordan 1 x Travis Scott x Fragment kopieert