Videogame, NFT, reiskoffers… dit is hoe Louis Vuitton zijn 200e verjaardag viert

in

Terwijl Louis Vuitton de tweehonderdste verjaardag van zijn iconische ontwerper viert, onthult het huis een reeks inspirerende projecten. Waaronder? Een videogame, NFT, de emblematische koffers opnieuw bekeken door kunstenaars, een roman en een documentaire. Hier zijn enkele toelichtingen.

Een paar maanden geleden ging Sneaker Spirit opnieuw in op de ongelooflijke reis van het Huis Louis Vuitton en zijn emblematische koffermaker-oprichter, die werd geboren op 4 augustus 1821, 200 jaar geleden. Deze zomer heeft het luxelabel besloten de geboorte te vieren van de man die een rijke erfenis van geschiedenis en mode heeft achtergelaten met het Louis 200-project.

Videogame en NFT

Vanaf 4 augustus kunnen fans van het huis Vuitton een mobiele videogame downloaden die geïnspireerd is op de beroemde reis van Louis Vuitton te voet naar Parijs. Het spel, “Louis The Game” genaamd, verkent zes denkbeeldige werelden en wordt gespeeld met Vivienne, de mascotte van het huis, die een reis op verschillende niveaus moet ondernemen. Daarnaast zal het spel ook dertig NFT’s (Non-Fungible Tokens) bevatten, dat zijn certificaten van eigendom waarmee je een virtueel werk of een digitaal object kunt bemachtigen. Tien daarvan zijn gesigneerd door de Britse digitale kunstenaar Beeple. Het spel kan worden gedownload in de Apple Store en Google Play.

This image has an empty alt attribute; its file name is Louis-the-game-819x1024.jpg

Een documentaire en een roman

Als het leven van Louis Vuitton alle kenmerken heeft van een lang en bewogen avontuur, leek het bijna vanzelfsprekend dat zijn verhaal in de vorm van een roman zou worden verteld. Dit zal gebeuren dankzij de schrijfster Caroline Bongrand, die bij Galllimard een portret van de ontwerper zal publiceren. En om deze verjaardag nog meer te vieren, zal er ook een documentaire over het leven van de koffermaker en zijn aspiraties beschikbaar zijn op Apple TV.

Kunstwerken reiskoffers

In zijn streven om kunst in al zijn vormen te promoten, heeft Louis Vuitton ook carte blanche gegeven aan tweehonderd mensen uit alle lagen van de bevolking (kunstenaars, schrijvers, curatoren, dansers, drag queens, architecten…) om de emblematische koffer van het bedrijf opnieuw te bekijken. Allen kregen een doos van dezelfde grootte als de koffer die Louis Vuitton in de jaren 1850 creëerde om op hun eigen manier te herinterpreteren. Onder de werken zijn die van Gloria Steinem, BTS, Nigo, Lego, Sou Foujimoto, Alyssa Carson, Willo Perron, Michel Othoniel en Frank Gehry.

This image has an empty alt attribute; its file name is Michel-Othoniel-1024x683.jpeg

Bovendien zal Louis Vuitton namens elke persoon die aan dit project heeft deelgenomen, 10.000 euro schenken aan vijftien non-profitorganisaties die de toegang tot kunst en creativiteit onder jongeren en kansarmen helpen bevorderen.

This image has an empty alt attribute; its file name is Malles_Nigo-1024x683.jpeg

We brachten een weekend door op de Griekse eilanden 

00:29

#HowToStyle : Justin Bieber in 5 looks