Adidas verkoopt Reebok voor 2,1 miljard euro

in

Na 16 jaar eigenaar te zijn geweest van Reebok, heeft de Duitse reus adidas zojuist aangekondigd dat het een verkoopovereenkomst heeft bereikt met Authentic Brands Group (Forever 21, Volcom, Juicy Couture) voor de som van 2,1 miljard euro.

Deze aankondiging komt niet als een verrassing. Het Duitse bedrijf had in februari jongstleden aangekondigd dat het het merk Reebok te koop had gezet, nadat het het in 2006 had overgenomen voor een bedrag van 3,1 miljard euro. Op donderdag 12 augustus heeft adidas het merk met het Reebok-logo verkocht aan Authentic Brands Group. Reebok komt in een catalogus van een dertigtal merken, want Authentic Brands Group is eigenaar van Juicy Couture, Forever 21, Volcom, alsook van de namen van Shaquille O’Neil, Elvis Presley en Sports Illustrated magazines.

“Het is een eer om de verantwoordelijkheid te krijgen om de erfenis van Reebok voort te zetten”, zegt Jamie Salter, oprichter, president en CEO van ABG in een verklaring. “Dit is een belangrijke mijlpaal voor ABG, en we zijn vastbesloten om de integriteit, innovatie en waarden van Reebok te behouden, inclusief de aanwezigheid in bakstenen en mortel. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met het Reebok-team om voort te bouwen op het succes van het merk. “De transactie zal daarom begin 2022 worden afgerond.

00:29

#HowToStyle : Justin Bieber in 5 looks

Frank Ocean onthult zijn Homerus merk