Vivienne Westwood, haar leven, haar werken

in

Het prachtige boek “Vivienne Westwood Catwalk: The Complete Collections” licht een tipje van de sluier op over het werk van ontwerpster Vivienne Westwood. Het boek kronieken de 40-jarige carrière van de meest punk mode-ontwerper.

“Vernietigend het woord conformiteit. Vanaf het allereerste begin heeft Vivienne Westwood de Britse modewereld geschokt. Haar anti-conformisme wordt weerspiegeld in de details van haar pakken, die worden gesneden met behulp van naaitechnieken uit de 17e en 18e eeuw. Trouw aan haar gewoontes, doordrenkte de ontwerpster haar eerste “Pirates” show met de punk die in de loop der tijd haar handtekening is geworden. Vivienne Westwood is 40 jaar oud maar heeft al 10 jaar kleding gecreëerd voor “King’s Road”, haar Londense boetiek opgericht in samenwerking met Sex Pistols directeur Malcolm McLaren. Het tule en gerafelde tweed pak, de vermenging van mannelijke en vrouwelijke garderobes door de modellen, de gender binaire “Pirates” was slechts het begin van Vivienne Westwood’s punk/new wave stijl impact op het grote publiek.

This image has an empty alt attribute; its file name is 68012879773726-1024x1024.jpg

Avant-garde zelfs in haar politieke opvattingen. Gedurende de presentatie van haar collecties, was Vivienne Westwood politiek geëngageerd. Na de presentatie van haar lente/zomer 2006 collectie, veranderde Vivienne Westwood haar modeshow in een politieke demonstratie door activisten op de catwalk te laten lopen met borden waarop stond “soberheid is een misdaad” en “hydraulisch breken is een misdaad”. Al in 2006 was de klimaatveranderingsactiviste een van de eersten om te waarschuwen voor de dringende behoefte aan verantwoorde mode. Vivienne Westwood is een van de laatste onafhankelijke modehuizen.

This image has an empty alt attribute; its file name is BOOKXXX_0080_7-1-885x1024.jpg

Schoenen, tassen, juwelen, laarzen, trouwjurken… een prachtig panorama van mode en activisme wordt in het boek gepresenteerd. Modejournalist Alexander Fury – modecriticus voor de Financial Times en Another Magazine, Andreas Kronthaler – de echtgenoot en medewerker van de ontwerpster – en Vivienne Westwood zelf hebben het beste van Westwood samengebracht in een anthologisch boek, of beter gezegd een opmerkelijk verslag van de Britse mode en geschiedenis. Een must om te lezen als u de aan haar gewijde tentoonstelling in Lyon niet wilt bezoeken.

Adidas x Ivy Park: Beyoncé tekent ‘Rodeo’ collectie

00:29

#HowToStyle : Crocs in 5 looks