Straatkunst: Invaller geeft ons een rondleiding in Djerba

in

Wilt u cultuur en toerisme combineren in dezelfde prachtige ontsnapping? Trek dan naar het eiland Djerba, waar de artiest Invader zijn verovering van de wereld voortzet.

Om het veelzijdige eiland Djerba te ontdekken, is er niets beters dan zich te laten leiden door de kunstwerken die Invader tegen eind 2019 over het eiland verspreid zal hebben. Zijn route, bestaande uit 58 mozaïeken, is een ludieke manier om het eiland aan de Tunesische kust te ontdekken en strekt zich uit tot de minst bekende uithoeken. Een van de “invasies” waarvan de kunstenaar het geheim kent en die de plaatselijke cultuur eer aandoet: tijdens een geïnspireerde wandeling ontdekt de bezoeker een portret van de beroemde zangeres Oum Kalthoum, een pot in het hart van het dorpshoofdkwartier van de pottenbakkerij van Guellala en niet te vergeten een vel roverij verspreid over een plaatselijk restaurant.

Een levensgrote schattenjacht die hand in hand gaat met de digitale integratie van de werken van de kunstenaar in zijn applicatie Flash Invaders, waarmee deelnemers en nieuwsgierige street art-liefhebbers punten kunnen verzamelen voor elke foto van een van de mozaïeken.

Als 79ste plaats van de beroemdste invasie van anonieme kunstenaars, vermenigvuldigt de plaats ook de knipogen naar de iconische saga van George Lucas. Een eerbetoon dat liefhebbers van het genre in verrukking zou moeten brengen, aangezien op het eiland ooit de opnames plaatsvonden van Star Wars, Episode IV: A New Hope. Het silhouet van een trooper is te zien op de gevel van het huis waar de opnames vier decennia geleden plaatsvonden, zoals Invader uitlegde op zijn Instagram-account.

Waar slapen we?

In Menzel Caja, een prachtig witgekalkt gastenverblijf overdekt met bougainville op 250 meter van het strand.

This image has an empty alt attribute; its file name is piscine9_big.jpg

http://www.menzelcaja.com/ 

Wat te eten?

Vis en plaatselijke specialiteiten in de paillotes met de voeten in het water die aan de rand van het strand liggen. Een speciale vermelding verdient de Petit Marin, een visrestaurant dat sterk wordt aanbevolen door de plaatselijke bevolking en stamgasten van het eiland.

Wat u moet weten over het label Her Studio London

Hoe de Serena Williams Design Crew de toekomst van Nike herdefinieert