Hoe de Serena Williams Design Crew de toekomst van Nike herdefinieert

in

In 2019 richtte Nike een nieuw soort partnerschap op met de legendarische tennisspeelster. Het resultaat was de Serena Williams Design Crew, een hecht leerprogramma voor 10 getalenteerde jonge mensen om inclusiviteit en diversiteit in de wereld van design te bevorderen. Achttien maanden later is de collectie eindelijk klaar.

Onder leiding van Serena Williams selecteerde Nike 10 opkomende ontwerpers met een ondervertegenwoordigde achtergrond om te werken aan een nieuwe collectie geïnspireerd door Serena Williams en goedgekeurd door het hoofdkantoor van Nike in Beaverton, Oregon. De 10 winnaars werden geselecteerd via Harlem’s Fashion Row, modescholen zoals het Fashion Institute of Technology en Parsons, en Nike workshops. Deze nieuwe talenten kregen 18 maanden de tijd om een damescollectie te ontwerpen en te produceren die zou voldoen aan hun overtuigingen en inspiraties. Bovendien loopt er momenteel een nieuwe stage met 11 nieuwe studenten in de omgeving van Chicago en staan de inschrijvingen voor de derde stage open.

This image has an empty alt attribute; its file name is nike-serena-williams-design-crew-collection-9.jpeg

“Het is een plan om de samenstelling van ons bedrijf een betere afspiegeling te laten zijn van onze atleten en de gemeenschappen waarin we actief zijn,” aldus John Hoke, Chief Design Officer van Nike. Van de leerlingen die door professionele ontwerpers bij het swoosh-merk zijn opgeleid, zijn er zeven voltijds bij het bedrijf gaan werken. De andere drie zijn al lang actief in de mode-industrie.

This image has an empty alt attribute; its file name is nike-serena-williams-design-crew-collection-3.jpeg

“We zijn geneigd te zeggen dat diversiteit empathie creëert, empathie nieuwsgierigheid, en nieuwsgierigheid leidt tot innovatie. Wanneer je een diverse groep samenbrengt – een team van creatieven die hun talent, hun verhalen en hun ervaringen inbrengen – creëer je een unieke ervaring, niet alleen voor de ontwerpers, maar voor iedereen met wie ze in contact komen,” legt Tania Flynn, Vice President van Nike, uit.

This image has an empty alt attribute; its file name is nike-serena-williams-design-crew-release-date-info-buy-3.jpeg

Het is dan ook geen verrassing dat deze collectie, ontworpen door de Serena Williams Design Crew, geïnspireerd is op het leven van de atlete. Het bevat verwijzingen zoals de initialen van haar dochter OO, prints geïnspireerd op West-Afrikaanse Kente stof met verborgen S monogrammen en haar 23 Grand Slam titels. Drie schoenen maken ook deel uit van de collectie, die dit najaar debuteert: een Nike Court Legacy, een Air Max Koko en een RYZ 365 2.

Straatkunst: Invaller geeft ons een rondleiding in Djerba

00:29

Sneakers x NBA: een buitengewoon liefdesverhaal