De springtouw is een hit op sociale netwerken

in

De wat? Springtouw is de nieuwe – en modieuze – naam voor het springtouw. Het sportaccessoire maakt een comeback in sportscholen en op de netwerken.

Touwtje springen is niet langer kinderspel. Jumping Rope gaat over touwtje springen op een “esthetische” manier op één been of met één voet, soms in zulke ingewikkelde houdingen dat het niet meer duidelijk is of het nog om een sport, een artistieke discipline of een uitdaging gaat. Misschien is het wel alle drie.

Evenwicht, motorische coördinatie, cardio, spieruithoudingsvermogen, er bestaat geen twijfel over: boksers weten al dat het een essentiële en nuttige sportoefening is voor een fitnessprogramma. Touwtje springen gedurende slechts tien minuten is effectiever dan 30 minuten joggen.

Touwtje springen is niet langer alleen een hobby, het is opnieuw een trendy sport in sportscholen en op sociale netwerken

Sinds zijn verschijning in de VS in de jaren 1800 is touwtje springen sporadisch gekomen en gegaan – we hielden allemaal van de double dutch – en sinds 2020 is het weer opgedoken als de Jumping Rope. De beperkingen en sluitingen die door de COVID-19 zijn opgelegd, hebben atleten aangemoedigd om manieren te vinden om fit en actief te blijven met een minimum aan uitrusting: gemakkelijk te leren en uit te voeren, heeft touwtje springen natuurlijk een hoge vlucht genomen. Zozeer zelfs dat in 2021 mannen en vrouwen touwtje springen, sommigen van hen Instagram- en TikTok-sterren.

Hete druppel Air jordan 1 low starfish

Hot drop Jeremy Scott x adidas Forum High Wings Money