Shang-Chi Wie is Simu Liu, de hoofdrolspeelster in de nieuwe Marvel film

in

Aan deze kant van de Atlantische Oceaan is hij weinig bekend, maar hij is gekozen om de nieuwe Marvel held te spelen in de film Shang-Chi en de Legende van de Tien Ringen. Maar wie is Simu Liu?

“Ok @Marvel, gaan we nog praten of wat #ShangChi!” Het was met deze tweet dat de acteur Simu Liu een oproep deed aan Marvel, in december 2018, op het moment dat de firma aankondigde dat het een film aan het voorbereiden was die gewijd was aan de superheld, meester in de krijgskunst, Shang-Chi. Een initiatief dat zijn vruchten heeft afgeworpen, want in juli 2019, tijdens de Comic-Con, kondigde Marvel aan dat Simu Liu de hoofdrol zou spelen in de film Shang-Chi en de Legende van de Tien Ringen, de eerste film in de franchise met een Aziatische held.

 
 
 
 
 
Voir cette publication sur Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Simu Liu (刘思慕) (@simuliu)

Maar wie is Simu Liu? Hoewel hij aan deze kant van de Atlantische Oceaan niet erg bekend is, is de acteur thuis in Canada een echte ster. Geboren in China, was hij pas vijf jaar oud toen hij zich bij zijn ouders voegde die naar het land met de esdoornbladvlag waren geëmigreerd. Als enig kind groeide hij op bij zijn ouders in Erin Mills, Ontario. Hij studeerde in 2011 af aan de Ivey Business School van de University of Western Ontario en ging aan de slag bij de multinational Deloitte, waar hij werd ontslagen. Een slechte zaak of een goede zaak.

Als beoefenaar van Taekwondo, Wing Chun en gymnastiek besloot Simu Liu een carrière als acteur en stuntman te beginnen. Na zijn optreden in de serie Nikita (2012), maakte hij zijn eerste verschijning op het witte doek als figurant in Pacific Rim (2013) van Guillermo Del Toro. Na enkele optredens in series als Heroes Reborn, kreeg hij een terugkerende rol in de serie Blood and Water (2015-2017), de eerste serie die voor Chinese Canadezen werd geproduceerd.

Sindsdien speelt hij een reeks rollen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan (Kim’s Convenience, Taken, Orphan Black…). Een bekendheid die hem de nominatie opleverde van Hello! (een soort Brits “Publiek”), bij de “50 Mooiste Canadezen” en de “25 Hottest Bachelors” in 2017 en 2018. In mei van dit jaar werd hij zelfs de eerste Aziaat die de cover van Men’s Health magazine sierde sinds Jet Li in 2010.

Dus nee, de casting van Simu Liu als Shang-Chi is geen toeval. En dit verhaal over de casting dankzij een tweet is prachtig, ongelooflijk. Zo ongelooflijk dat het op humoristische wijze werd gekwalificeerd door Kevin Feige, president van Marvel Studios, tijdens de promotiecampagne van de film: “Helaas, Simu, is het niet je vermogen om te twitteren. Het zijn je acteerkwaliteiten en je constante professionaliteit en de vele vergaderingen en scriptlezingen die je deze rol hebben bezorgd.

De Marvel Studios president laat echter een beetje ruimte voor fantasie door aan te geven dat hij geen idee had of de casting directeur Simu Liu’s tweet had gezien…

00:39

Terug naar school 2021 de volledig witte trend maakt een comeback

Hot drop de schitterende nieuwe collectie Aimé Léon Dore FW21