Little Simz zet iedereen op één lijn

in

Een duivelse flow, een engelachtige glimlach en een reputatie als een van ’s werelds beste, Little Simz is terug in de lift als Britse rapper.

Op 3 september baarde Little Simz opzien met de release van haar vierde album Sometimes I Might Be Introvert. Het acroniem van de titel is Simbi, de bijnaam van de Engelse rapper wiens volledige naam Simbiatu Ajikawo is. Haar laatste album is overladen met lof en lovende kritieken van de pers. Jay Z en Kendrick Lamar hebben haar de meest getalenteerde artiest van haar generatie genoemd. Maar wie is deze 27-jarige Londenaar van Nigeriaanse afkomst, die over de hele wereld wordt aanbeden?

Terug in 2014. Little Simz explodeert met haar track “Bars Simzson”, afkomstig van haar EP E.D.G.E. En alle ingrediënten zijn al aanwezig. Felle effectieve flow, tot op de millimeter uitgebeitelde rijms, en dat alles op een ontspannen manier op 20-jarige leeftijd. Wie de kans had haar live te zien, in Parijs, in mei 2015 in de Divan du Monde, zal het beamen, op het podium is ze nog sterker. Charisma, zelfvertrouwen, houding, geen twijfel mogelijk, ze zou zeker ontploffen voor de wereld.

Onafhankelijke introvert

Vier albums en een paar prijzen later, kijkt de hele wereld naar haar. Iedereen wil met Little Simz werken, maar de artieste heeft een andere visie op haar carrière. Al zijn projecten zijn uitgebracht via zijn onafhankelijke label Age 101 Music. Hoewel Kendrick Lamar en J. Cole haar steunen en haar graag bij hun respectievelijke labels willen tekenen, wil Simbi nog even doorgaan als independent, zoals ze in 2019 in een interview zei: “Ik wil nog steeds proberen mijn muziek onafhankelijk te maken en kijken hoe ver ik zo kan gaan (…) Ik heb het gevoel dat ik nog moet leren, om risico’s te blijven nemen op mijn eigen.

In haar laatste album, Sometimes I Might Be Introvert, laat de artieste zich van een intiemere kant zien, en heel wat vragen stellen. Soms geeft ze toe dat ze nog niet al haar ‘papa-problemen’ heeft opgelost, soms zegt ze ‘Picasso met een pen’. Ontroerend en verrassend. Dr Simbi en mevrouw Simz. Een album en een artiest die je dringend moet volgen, als je dat nog niet gedaan hebt!

Ella Emhoff, muze van de nieuwe adidas by Stella McCartney collectie

Koning Pele stelt dreamteam samen voor Covid-veiling