Romeo Hunte, de lieveling van de Amerikaanse mode

in

Beyoncé, Zendaya, James Harden, Tommy Hilfiger, les stars américaines s’arrachent ses collections. Mais qui est Romeo Hunte ? 

Een vroegrijpe ontwerper. Geboren in Brooklyn, New York, maakte Romeo Hunte al op jonge leeftijd naam voor zichzelf. Ondanks twee verleidelijke aanbiedingen – volledige studiebeurzen voor atletiek – weigerde de 13-jarige naar het prestigieuze Fashion Institute of Technology (FIT) te gaan. Het derde aanbod bleek het juiste te zijn, want Hunte ging uiteindelijk naar de staatsuniversiteit om modeontwerpen te leren.

2014, de explosie. Een jaar na de oprichting van zijn gelijknamige merk werd Romeo Hunte personal shopper voordat hij bij de marketingafdeling van Prada ging werken. Door stylist voor beroemdheden te worden, werd zijn naam bekend in de Amerikaanse modewereld. Haar klanten? Zendaya, Beyoncé. Deze verwezenlijkingen waren voldoende om haar merk naar een nieuwe dimensie te brengen. Andere beroemdheden zoals Maluma, James Harden of Michelle Obama zijn genoeg om de schijnwerpers te richten op haar bijzondere stijl: een mix tussen bovenkleding en luxueuze, kleurrijke kleding met haar passie voor kunst en popcultuur.

Avant-garde en vol details, Romeo’s mode breekt met noties van geslacht. De stukken vertellen een verhaal van overgang van buiten naar binnen met een onberispelijke precisie. Volgens Vogue zou de esthetiek van Romeo Hunte het begrip “een Amerikaans merk” herdefiniëren, nota bene in 2021. Geen wonder dat deze gevoeligheid de aandacht trok van het preppy merk Tommy Hilfiger. Voor het erfgoedmerk stelde Romeo Hunte een collectie van archiefstukken voor, een gedurfde en levendige brug tussen de stijlen van Manhattan en zijn geboortestad Brooklyn. De capsulecollectie van Romeo Hunte is een eerbetoon aan zijn jonge jaren, toen hij de vintage kleding van zijn moeder samenbracht om nieuwe stukken te creëren. Vroegrijp?

Top 8 sneakers dit jaar gezien voor Halloween

Fendi x Kim Kardashian, de samenwerking die het web in beroering brengt