Sneakers met hakken: trend, modegril, ketterij?

in

Sneakers en hoge hakken: twee radicaal tegengestelde silhouetten op papier. Toch lijken deze merkwaardige hybriden aan populariteit te winnen in de luxewereld, ook al betekent dat verwarring bij sneakerfans.

Het was in de jaren 2000 dat sneakerhakken voor het eerst verschenen. De opkomst van het internet kwam ten goede aan namaaksters die vrouwen probeerden te verleiden door emblematische Nike of Jordan silhouetten in stiletto’s te kapen. Nu, 20 jaar later, resoneert het fenomeen nog steeds.

In december jongstleden heeft CDG, die niet bij zijn eerste poging is, de sluier opgelicht van een paar Nike Premier schoenen die aanvankelijk bestemd waren voor voetbal. Het is duidelijk dat ontwerpster Rei Kawakubo zich niet kan voorstellen dat iemand op hakken achter een bal aan rent, maar het vond onmiddellijk een publiek.

Het huis van Balenciaga, dat onder de hoede van Demna de koningin van de afleiding is geworden, heeft ingezet op het model X-Pander, getooid met stiletto’s en verkocht voor het bescheiden bedrag van 995 euro.

👉 Begin februari heeft Dior zijn steen aan het bouwwerk toegevoegd door het model D-Zenith uit te brengen: een sneakerlaars met een gouden hiel en een geïntegreerde logosok.

👉 Maar het is vooral de laatste Off-White modeshow die goed werd binnengevallen door deze schoenen die vaak verhitte debatten uitlokken. De “runner heel”, die voor het eerst te zien was tijdens de SS19-collectie, was opnieuw aanwezig op de FW22-loopbaan, vergezeld van verschillende hybride paren, zoals een grijze en groene sneakerbootie versierd met dubbele vetersluiting en paillettenmotieven.

📌 Of we het nu hebben over een trend, een rage of een ketterij: sneakerhakken zijn terug en er is geen sprake meer van bootleg.

Wat denk jij? 🙄

00:44

Katharine Hamnett, geniaal ontwerpster en pionier van verantwoorde mode

Hij komt eraan: de Concepts x Nike x Air Max 1 ‘Heavy